Junk boat-trip, en tur till Ikea och en bit av Sverige i fjarran ostern....

Det finns mycket att utforska nar det galler sol och bad, vilket ar lite forvanande... Jag trodde bara att det skulle vara storstadsmiljo och hetsiga affarsmanniskor.

Sa fel man kan ha...

Vi skulle ut pa utflykt en lordag med nagra kollegor och vanner som hyrt en bat med grill och sjukt manga badleksaker, har ar varan bat....




I baten ingick aven en grillande kapten som hade sa manga lackerheter att bjuda pa......... farska tigerrakor, nyplockad kyckling och en hel del annat gott.
Har ar hans arbetsplats.....





Och har var var damernas arbetsplats for dagen....





Mitt mobila kontor......





Sjukt nojd....





Efter en hard dag pa baten med massor med god mat, bad i varmt och klart vatten och en del solande var det dags att styra kosan tillbaka till HK, damerna sag ut att trivas pa dack...





Grabbarna vaknade efter ett par ol i vattnet lagom till vi var ute pa havet...





Nar vi kom tillbaka till hamnen stod alla "smafiskare" i hamnen och salde sin fangst livs levande i sina batar, kul att se hur lokalbefolkningen handlar sin mat fran havet direkt fran fiskaren..





Pa varat forsta besok pa Ikea hittade vi en liten del av Sverige, och Sarah blev overlycklig nar hon hittade Senap, Princesstarta och Kanelbullar i affaren.




Sjalv bleb jag sjalaglad att fa en riktigt stor portion med Ikeas kottbullar och potatis med graddsas, blev dock lite forvanad nar jag fick en (1)st potatis....Givetvis bad jag om att fa nagra till och kocken svarade "Yes sir, three more potatoes for 8dollars" men men det var det vart. Det ar ju en hel del saker som maste importeras eftersom de inte kan odla sa mycket sjalva pa on.... Bland annat potatis och mjolk.

Fantastiska strander, kraftor i Hong-Kong och kakor med Ankagg...

Vara Kinesiska arbetskamrater brukar alltid aka till stranden pa lordagarna och nu var det dags for oss att folja med och se vad som hander dar egentligen.... Det blev en fantastisk dag pa stranden med manga roliga upplevelser och en del saker som vi inte ar vana vid hemma i Sverige... Ett exempel ar val att se en 35arig IT ansvarig som sitter och paddlar i en liten gummibat och tycker det ar det roligaste som hant sen kinesiska muren byggdes:).

En sak som vi upptackte under denna dag ar att det inte ar nagot konstigt att gora det man tycker ar roligt, nagot som vi i Skandinavien kan ha lite svart for. Vara kollegor slapper verkligen loss och och har verkligen barnasinnet kvar (detta markte vi inte minst efter 2timmars stenhart vattenkrig i vattenbrynet).

Kort sagt blev det en fantastisk dag med manga roliga och vata upplevelser, det blev ocksa en och annan eftertanke om hur viktigt det ar att halla barnasinnet vid liv och passa pa att njuta medans man kan.... Livet ar kort.





Har ar vi lite mer pakladda.....





Sedan var det dags for Svenska handelskammarens arliga kraftfest som forsigar pa 25 ihop bundna batar pa kusten utanfor den gamla flygplatsen i Hong-Kong. Alla samlas i hamnen och gar pa batarna i tur och ordning for att sedan puttra ut i lagom snabb takt till sjalva fest platsen.



Val dar sa serverades det Svenska kraftor som flugits dit enkom for denna festliga kvall, givetvis blev det snapsvisor allsang och alldeles for mycket snaps (mest gammeldansk eftersom vi hade sallskap av vara Danska kollegor) men en hel del annat gott ocksa, allt enligt gammal Svensk tradition.





Det gick fort for humoret att ga itopp for de flesta:)





Alla var glada och nojda nar det var dags att ga vidare for en blot kvall pa stan.....




I Hong-Kong firar de nagot som heter "Mid autumn festival" och enligt traditionen ater man "moon cake" sa det var vi givetvis tvungna att prova..... Sa langt var allt val men nar man tagit ett par bett sa smakade det lite mystiskt....
Forklaringen till det mystska ar att i mitten av kakan (som smakar lite som jordnotssmor) ligger ett halvkokt ank-agg...
Tro fan att det smakar mystiskt.....


RSS 2.0