Långhelg

Igår hade Jimmy och jag en riktigt skön slappdag som börjades med lång sov morgon och forsatte med tv tittande och internet i soffan.
På kvällen mötte vi upp våra goda vänner Tim och Amy för middag på en fransk restaurang.
Super gott var det!
Jimmy och Tim betsällde en 6-rätters smakmenu som bestod av både sallad, fisk, foie gras (gåslever), japansk biff, pasta med musslor och god dessert. Gissa om dem var mätta efteråt?


Sedan gick vi alla och tog en drink på en av våra favorit barer i Hong Kong, Mandarin oriental.
Kvällen avslutades på en annan pytteliten favoritbar där det spelas härlig live musik (jazz liknande).
Blev en toppenkväll!

Idag är Jimmy ute och tar kort med sin nya kamera och jag sitter hemma och försöker plugga...
Har tenta den 6 november så jag börjar bli lite smått stressad men försöker uppmuntra mig själv att det kommer gå bra. Har inte riktigt kommit in i pluggandet ännu och har svårt att få ro. Sist jag studerade var ju i Innsbruck vilket är mer än 4 år sedan så det tar nog ett tag att vänja sig igen vid att vara "student".

Imorgon är det helgdag här vilket innebär att vi är lediga från jobbet. Jippi! Älskar långhelger eftersom man verkligen har tid att vila upp sig från en tuff vecka på jobbet och samla nya krafter till den kommande veckan. Varfär kan inte alla arbetsveckor bestå av bara 4 dagar??

Jag önskar er alla därhemma en mysig söndag i det underbara höstvädret!


Det borjar bli kyligt...

...i Hong Kong!
Temperaturen har verkligen sjunkit den senaste veckan och vi "fryser" nastan ute, trots att det ar BARA 25 grader varmt.... Kanns som om det borjar bli host aven här. 

Tänkte tillbaka på min och Jimmys underbara semester vi hade på Boracay,  Pillippinerna i Februari, Kom också att tänka på att vi inte lagt upp någa bilder därifrån sa här kommer ett axplock.
Njut och dröm er bort för det var verkligen ett paradis!


Välkommen till Boracay!
Varje dag byggde den lokala befolkningen upp sandslottt på stranden och skrev in dagens datum på dem.
Jättefint eller hur?



Sm ni kan se var inga stora plan som fick flyga till Boracay pga. att landningsbanan var bara typ 100 meter lång. Planet började bromsa rejält redan i luften så att det nästan stod helt stilla i luften innan det skulle landa...


Och när vi hade landat möttes vi av denna syn, ett krashat plan dem höll på att reparera vid sidan av landningsbanan....


Båtar man kunde hyra och åka runt ön med. Vi bestämde oss för att göra det vår sista dag på ön men då blåste det så mycket att vi var tvungna att avbryta båtfärden för det var superhöga vågor och båten inte vidare säker...

¨

Men alla andra dagar var det ljuvligt väder och vara såhär såg i prinip alla vara lata dagar ut ;-)


Och kvällarna tillbringades i lounge stolar under palmerna på stranden med varsin drink i handen. MMm, såå mysigt alltså!


"Trafik kaos" på huvudgatan genom ön. Lägg märke till el ledningarna...


Strandpromenaden med bestående av hotell, butiker, barer och restauranger utmed den ena sidan.


Avslutar med den vackra solnedgången...


Nu är det sovdags för oss, GODNATT!


Nu borjas det bloggas igen!

Ledsen for att vi inte har uppdaterat bloggen pa vaaaldigt lange! Har varit fullt upp sedan vi kom tillbaka till Hong Kong fran var underbara semester hemma i Svedala.
Mycket har hant sedan vart sista inlagg for tre mander sedan.


Kort sammafattning:

 STUDIER:
Jag har borjat studera en helt internet baserad ekonomutbildning med Kalmars universitet. Det har borjat sakta pga. mycket jobb men hoppas det blir battre snart. 

SINGAPORE:
Jimmy har varit i Singapore tillsammans med var tyska kollega Tim for att se Formula 1. En riktigt "grabbig" mini weekend vad jag har forstatt. Jag och Tim's flickvan Amy stannade hemma i Hong Kong och tillbringade helgen istallet med SPA, shopping, middag och party =)

 SVERIGE BESOK:
Haft besok av min gamla barndomskompis Anna som kom over en helg fran Sinapore, dar hon pluggar en termin.

 JUNKBOATS:
Har hunnit med tva junk boat trips som vi for ovrigt alskar! Kanns alltid som semester eftersom man aker ut med bat till oar och tillbringar dagen med sol, bad och grillning pa baten. Super mysigt!

 KRAFTSKIVA:
Kraftskiva i Hong Kong som anordnas av Svenska kammaren varje ar. Den har gangen holls den runt poolen pa en av yacht klubbarna har i HK.

 OCEANPARK
Djurpark och nojespark i ett som ligger i Hong Kong. Man kan se pandor, delfiner, hajar mm...Man kan aven ta en bergodalbana som i sig inte var sa farlig med laskig eftersom den ar uppbyggd pa ett berg och man nastan aker over kanten med havet under sig!

Borjar med ett par sista bilder fran Sverige semestern

Jag o min underbara man poserandes framfor spegeln strax innan vi skulle aka och overraska pappa pa hans 50-ars dag.




Varldens STORSTA och GODASTE efterratt pa Hardrock cafe i Goteborg!


11 Juli 2009
Vara goda "Toys" vanner Alexandra och Martin gifte sig i Goteborg.
Jattefint brollop och en kanonlyckad fest.



Jimmy var en av Martins bestman.
Har star alla bestman med brudgrum uppradade innan brollopet.
Visst var dem stiliga?!



HONG KONG UPDATE

Anna pa besok i Hong Kong.
Vi tillbringade kvallen tillsammans med Jimmys och mina kinesiska kollegor for att en av dem hade fodelsedagsfest. Alltid speciellt att delta i kinesiska sammankomster. Alla ar alltid sa himla glada och uppat och tex. nar Anna kom  till festen sa skulle alla halsa och prata med henne och inte minst ta kort pa henne och pa dem sjalva vilket resulterar i ca 50 kort!! Typiskt  kinesiskt beteende, dem alskar verkligen att ta kort! =)




Junk boat trip
Hawaii tema, syns det eller?




SINGAPORE F1
Jimmy kopte en ny kamera infor resan och detta ar ett smakprov av hur bra kameran ar.
(Bilen kor i typ 300km/h pa den har bilden)




Jimmy pa racer banan!


KRAFTSKIVA
Vi tog med oss Tim, Amy och var team manager Carl med van.
Som ni ser sa fanns allt som ska finnas med pa en traditionell kraftskiva, 
hattar, harklapp, snaps, snapsvisor och massvis med kraftor!







OCEANPARK
Jag, Jimmy, Tim och Amy gjorde en sondagsutflyft till Ocean park. Super mysigt och roligt. Vi alla kande oss som barn pa nytt, haha.


Pandor
Dem har 4 stora pandor och flera sma bruna pandor. Supesota. Vi oberverade dock att pandorna ar valdigt lika manniskor i deras beteende nar dem ater etc.



Bergodalbanan


Delfin show







RSS 2.0