Sommar 2010

Sommaren börjar gå mot sitt slut för er därhemma i Sverige, och vi hoppas ni har njutit av det underbara vädret ni har haft och att ni sluppit undan översvämmningarna vi har läst om i tidningarna!?
Här i Hong Kong är det regn säsong ytterligare någon månad och vi har haft fruktansvärda åskväder blandat med underbara solskensdagar hela sommaren. Nu går vi mot bättre tider och om två månader blir det ungefär "bara"23-27 grader med torrare luft och oftast solsken. Det ser vi framemot!

Sommaren har gått fort och varit rolig. Vi har bla. haft 2 besök från Sverige, varit i Kina (Shenzen) över dagen i en liten förort som kallas för "Art village". Super mysig liten by med bara en massa konst "butiker" som säljer 99% fake kopior av världskända verk. Det är ocså från denna by 80% av all falsk konst i hela världen görs...
Det var en intessant upplevelse och vi kunde såklart inte motstå att köpa två tavlor som nu så fint pryder våra vita väggar i lägenheten.

I Maj var Jimmy hemma i Sverige och åkte tillsammans med sin far till Barcelona för att kolla på Formula 1. Samtidigt fick jag besök av min kära mamma o bror i Hong Kong och vi hade 2 härliga veckor tillsammans som spenderades i både i HK och Thailand.

Vi har en hektisk höst framför oss och det börjar om 3 veckor då min far kommer på besök! Första gången för han så det ska bli spännande och se vad han tycker om HK. Det blir 6 dagar med sightseeing mm och 7 dagar på "okänd" plats i Asien. Har precis bokat resa men kan inte avslöja vart eftersom det är en "överraskning" till pappa, hehe.

Förresten, visste ni att vi nu har varit i HK i över 2 år?? Totalt 760 dagar. Är det inte otroligt hur snabbt tiden går?
Om ett år går vårt jobbkontrakt ut så det är snart dags att börja fundera vad som ska hända därnäst - Stanna i HK, flytta hem eller fara vidare? Vad tycker ni?

Så till slut, lite bilder från sommaren som gått:

Sverige besök!
Min "Schatzi" Anna och jag uppe på Jimmys o min favvo bar "Sevva".
Den bästa "white chocolate Martinin" i stan. MUMS!



Fantastisk utsikt över Kowloon sidan från barens rooftop.


Ett obligatoriskt besök uppe på "Peaken" med den bästa utsikten över hela Hong Kong!


Jimmys födelsedags party!
Firades tillsammans med vår kollega Andy.
En av tårtorna byttes ut mot.....en minigris! Mycket uppskattat ;-)




Vår pool i vårt klubbhus!!
Här har vi spenderat många helger denna sommar - helt underbart...


BOWLING!
Härlig bowling kväll med "gänget"; Marie, Gabriel, Amie och Tim.
Det blev hemlagade köttbullar till middag som avrundades med svensk hembakad kladdkaka, mums
.



RSS 2.0