Peking 13-17 April

Som sagt sa akte ju Jimmy och jag tillsammans med mamma, Carita och Svenne till Peking nar vara foraldrar var har och halsa pa. Det var jattemysigt, men gud vad Peking ar en stor stad! Vi behovde aka Taxi vart vi an skulle....Aven om det bara var et kvarter bort. Alla hus, torg gator var gigantiska!
Vi sag nog mer eller mindre allt man ska se, Himmelska fridens torg, forbjudna staden, kinesiska muren, himlens tempel, sommarpalatset, parlfabrik, siden fabrik (turistfallor...), OS byn, En av Ming gravarna, peking opera och saklart ocksa en billig marknad med en massa shopping! Vi testade aven Peking anka - och den var saaaaa god =) fast stallet/"restaurangen" var ett underligt stalle fast med charm. Vi trodde det var ett skamt nar taxi chafforen slappte av oss, mitt ute i "ingenstans" med lokala skabbiga hus runtom. Och det inne i en grand lag restaurangen, Sag verkligen ohygeniskt ut och gammalt men det visade sig att detta var en av de basta peking anka stallerna i Peking och att jattemanga beromda manniskor hade varit dar och atit. Aven ett par ministrar etc. fran Sverige! Detta lugnade oss lite...och vi fick en otroligt god middag sista kvallen i Peking! Aven vara foraldrar tyckte om det ;-)

Vi bodde inte langt fran den beromda matmarknaden vilken bestod av minst 100 stand med mat. Som ni ser pa bilderna sa kunde man fa nastan allt:
Orm, hund, kott, skalbaggar, rakor, kackorlackor, haj, grashoppor mm.....Jammy!
d

Ming graven


Kejsaren som ligger begravd vid denna grav vi besokte.


Var forsta Dim sum i Peking. Aven vara foraldrar tyckte det var okay med den kinesiska maten...Jag som vanligt tyckte sadar....


Kinesiska muren. Vi akte till den delen som heter Badaling (den basta plasten- dar dem har restaurerat muren) Det ar den lattaste av de 3 olika stallerna man kan aka till. Aven har pa vissa stallen var det svart att ga for det var sa brant eller ojamna trappsteg.









Forbjudna staden




Himmelska fridens torg. Ingangen till forbjudna staden.



OS byn. Fagelboet



The Aquatic center






Peking opera. Hmmm, vet inte riktigt om det kan rekommenderas. Interessant var det allt men hogljutt sa vi fick halla for oronen! Vi valde mellan opera eller acrobatic och vi kanske gjorde fel val for manga sager att acrobatiken ar roligare an opera...Tja, det far vi ta nasta gang om vi far vagarna forbi igen...


Peking ankan


Var kock som skar upp ankan at oss


Hela ganget, glada over att fa sa god mat och gott vin till ;-)


Koket pa restaurangen.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0